MnGCA Home MnGCA
Minnesota Geocaching Association
 
 FAQFAQ   SearchSearch   User listUser list   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

puzzle coord update feature for mobile

 
Post new topic   Reply to topic    MnGCA Forum Index -> Tech Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dornole
Geocacher


Joined: 03 Apr 2006

Posts: 447

PostPosted: Mon Dec 26, 2011 9:17 am    Post subject: puzzle coord update feature for mobile Reply with quote

Love the new puzzle coordinate update feature on the gc.com website. It is really nice to have maps display the puzzle where it really is, especially when there are large rivers in the way and whatnot.

However the updated coords don't seem to transfer to my iphone app (though the new "notes" feature does, and instantly). Would be nice to have updated maps on my phone . . . though it is sort of charmingly throwback to 2003 when I started caching and just drove around trying to follow the arrow it's not the safest.

Anyone have a workaround for this?
Back to top
View user's profile Send private message
Red_Devil35
Past MnGCA Board


Joined: 26 Apr 2006

Posts: 3050
Location: Practically South Dakota!

PostPosted: Mon Dec 26, 2011 5:14 pm    Post subject: Re: puzzle coord update feature for mobile Reply with quote

dornole wrote:
Love the new puzzle coordinate update feature on the gc.com website. It is really nice to have maps display the puzzle where it really is, especially when there are large rivers in the way and whatnot.

However the updated coords don't seem to transfer to my iphone app (though the new "notes" feature does, and instantly). Would be nice to have updated maps on my phone . . . though it is sort of charmingly throwback to 2003 when I started caching and just drove around trying to follow the arrow it's not the safest.

Anyone have a workaround for this?


Nope. I don't think they carry over thru a PQ either. My wish is that they would somehow change the puzzle icon if I've updated the coords, and those updated coords would transfer out via my PQ. Otherwise, this 'update' doesn't really do much for me.
_________________
"We never seek things for themselves-what we seek is the very seeking of things"-Pascal
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Moe the Sleaze
Geocacher


Joined: 10 Jan 2003

Posts: 1142
Location: Champlin, MN

PostPosted: Mon Dec 26, 2011 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

The updated puzzle coordinates do transfer over if you use the "download to my GPS" button on the cache page. That's how I've used them.
_________________
"Hi, I'm Moe, or as the women know me - Hey! You in the bushes."
-Moe, The Simpsons
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pfalstad
Geocacher


Joined: 02 Feb 2006

Posts: 1007
Location: Edina

PostPosted: Mon Dec 26, 2011 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

They do transfer to GSAK, though. Unfortunately they are not marked as corrected in GSAK.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JJnTJ
Geocacher


Joined: 23 Aug 2010

Posts: 218

PostPosted: Tue Dec 27, 2011 8:18 am    Post subject: Reply with quote

And when you refresh the cache details in GSAK 8, the coordinates snap back to the posted ones.

I'll still be putting final coords in the Personal Cache Note. Unfortunately, the PCN doesn't come through in the GPX files yet, but it does come through in the cache data refresh, so I just have to copy-and-paste into GSAK's corrected coordinate box.

Also, PQs and GPX files still don't indicate whether a cache is PMO, but that information does come through in the cache data refresh.


Come on, Groundspeak... just a little further...
Back to top
View user's profile Send private message
dornole
Geocacher


Joined: 03 Apr 2006

Posts: 447

PostPosted: Tue Dec 27, 2011 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm thanks Moe. Maybe this will inspire me to actually use more of the features of my Oregon (does it have maps on it??) Since I got my iphone before I had the Oregon I usually rely on its maps for the broad navigation and then pull out the GPS to close in the last couple hundred feet.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MnGCA Forum Index -> Tech Talk All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Geocaching Cache Icons, Copyright 2009, Groundspeak Inc. All rights reserved. Used with Permission.